Susah Betul Nak Didik Anak!
Buntu dah nak buat macam mana?

Anda selalu stres dengan kerenah anak dan risau tersalah langkah?

Adakah anak anda suka MENGAMUK, MELAWAN CAKAP, DEGIL, ASYIK BERGADUH… MALAS BELAJAR…dan KETAGIH GAJET?

Adakah anda selalu kesuntukan masa, kerja bertimbun… lantas selalu LETIH… PENAT dan jadi marah-marah dengan anak?

Adakah anda sering down dikatakan ibu yang tak pandai didik anak?

Adakah sudah mula rasa tak yakin boleh berjaya didik anak-anak dan nak give up?

Bertenang…

Solusi bagi semua cabaran diatas akan diperolehi. 

Memperkenalkan & menjemput anda turut serta join:

FIRST CLASS PARENTS EDUCATIONAL PROGRAMME
Unleash Your Parenting Genius In Raising Children To Be Great

berdasarkan

QURANIC SELF-ACTUALISATION TECHNOLOGY
Yang membawa keluar FITRAH KEHEBATAN DIRI!
(Emancipate Your Greatness!)

APA ITU QURANIC SELF-ACTUALIZATION TECHNOLOGY?

Ia adalah teknologi berdasarkan Quran dan Sunnah Nabi s.a.w yang membawa keluar FITRAH KEHEBATAN DIRI seseorang.

Ia juga boleh mengeluarkan KEPINTARAN KEIBUBAPAAN (PARENTING GENIUS) ANDA.

BACA LAGI...

Setiap orang mempunyai potensi untuk menjadi ibu atau bapa yang hebat untuk anak-anak mereka. Itu adalah memang diwujudkan oleh Ilahi di dalam diri melalui 4 Dimensi Diri seseorang demi kemandirian hidup manusia.

Namun, ramai orang, kehebatan yang fitrah ini mungkin terkambus disebabkan ketiadaan 3 KUNCI untuk membukanya. InsyaAllah, Quranic Self-Actualization Technology ini boleh membuka pintu kehebatan diri itu dan membawa keluar potensi diri agar menjadi BENAR (Actual).

Bila ini terjadi anda akan menguasai cara untuk mendidik DIRI dan anak-anak agar fitrah kehebatan mereka bertumbuh sihat dan anda dapat memenuhi tujuan keibubapaan anda. Iaitu membantu anak-anak menjadi versi terbaik diri mereka agar mereka dapat berbakti dan berjasa kepada dan kerana Allah dan RasulNya. Dan menjauhkan diri mereka dari hidup yang sia-sia.

“Demi masa, sesungguhnya manusia itu benar-benar dalam keadaan merugi (celaka), kecuali orang-orang yang beriman, beramal soleh, saling menasehati dalam kebenaran, dan saling menasehati dalam kesabaran.” (Al ‘Ashr: 1-3)

17 perkara yang anda akan pelajari

Buku
First Class Parents 

  • Bagaimana untuk jadi lebih tenang mendidik anak dengan hidupkan 5 TUJUAN PARENTING

  • Bagaimana untuk mendidik anak berakhlak mulia dengan 9 PRINSIP PARENTING DARI SURAH LUQMAN

  • Bagaimana suburkan pertumbuhan luaran dan dalaman anak-anak dengan RAHSIA 4 DIMENSI DIRI

  • Bagaimana untuk kekal positif mendidik anak-anak dengan mengamalkan FORMULA MAGIK I LOVE U

  • Bagaimana nak anak bijak dan pandai berfikir dengan mendalami RAHSIA OTAK MAGIK

Audio Class
Parenting Bijak Pro Combo

  • Bagaimana nak hidupkan minat belajar dalam diri anak dengan anda menguasai TEKNIK MODALITI PEMBELAJARAN & SAINS OTAK

  • Bagaimana untuk JAUHKAN anak suka mengamuk dan membesar sebagai anak yang baran dan degil dengan meraih ilmu FASA ‘INDIVIDUATING’

  • Bagaimana untuk ELAK tersalah program anak dengan mendalami ilmu FASA PERKEMBANGAN KANAK-KANAK

  • Bagaimana untuk UNDUR balik dan betulkan segala kesilapan mendidik anak-anak mu ‘THE POWER OF SELF-CHANGE’

  • Bagaimana nak tahu bagaimana anak anda BIJAK anak dan tingkatkan keupayaan dirinya dengan ilmu dari ‘MULTIPLE INTELLIGENCES’

  • Bagaimana untuk membina DISIPLIN dalam diri anak-anak dengan menguasai ILMU DISIPLIN & HUKUMAN

Video Class
Love & Sabar

  • Bagaimana nak terus tenang menghadapi kerenah anak dan cabaran hidup dengan mengasah 4 KUASA KENDIRI –‘ 4 PERSONAL POWERS’

  • Bagaimana ingin kekal SABAR bertindak BIJAK menguruskan anak-anak dan hidup dengan menggunakan kekuatan SAYA DIREKTOR HIDUP DAYA?

  • Bagaimana untuk mencipta kehidupan yang anda impikan dengan mempelajari ‘THE POWER OF BELIEF’

  • Bagaimana untuk MENJEMPUT REZEKI ke dalam hidup anda dengan ILMU HUKUM ALAM – ‘THE LAW OF ATTRACTION’

  • Bagaimana untuk hidup dengan tenang dan bahagia walaupun melalui cabaran yang besar dengan ‘LOVE INSTALLATION’

  • Bagaimana untuk berjaya dengan LUAR BIASA dengan mengamalkan POWER OF SYUKUR TECHNIQUE

Diakhir Mengikuti Program Lengkap
(Package Diamond), anda akan:

  • LEBIH TENANG mendidik anak-anak dan anak-anak menjadi lebih CERIA kerana anda mengamalkan FORMULA I. L.O.V.E U

  • LEBIH BIJAK dan SABAR mengendalikan kerenah anak-anak kerana anda memahami FASA PERKEMBANGAN KANAK-KANAK

  • LEBIH POSITIF bertindak lawan batu penghalang kejayaan dengan kekuatan 4 PERSONAL POWERS

  • LEBIH MUDAH untuk anak mendengar cakap setelah mengamalkan LOVING & FIRM PARENTING

  • LEBIH MUDAH MEMOTIVASIKAN anak untuk belajar dan berjaya kerana anda faham MODALITI PEMBELAJARAN paling sesuai untuk mereka.
  • LEBIH TERUJA anak-anak untuk berakhlak mulia setelah anda amalkan 9 PRINSIP dari SURAH LUQMAN

  • LEBIH BIJAK MENGAWAL EMOSI setelah mengamal TERAPI TENANG DAN SABAR

  • LEBIH SEIMBANG pertumbuhan diri anak-anak setelah anda memenuhi keperluan 4 DIMENSI DIRI

  • LEBIH YAKIN membina kehebatan anak-anak setelah faham MULTIPLE INTELLIGENCES

  • LEBIH JELAS ARAH mendidik anak-anak setelah faham 5 TUJUAN KEIBUBAPAAN

BIG WHY KENAPA PERLU JADI
FIRST CLASS PARENTS?

Sebab anak anda adalah ANUGERAH yang di AMANAHKAN
mereka adalah VIP – ‘Very Important Person’ dalam anda dan anda dalam hidup mereka, betul?

Parenting adalah adalah di mana hidup sesorang itu bermula. Dunia sesaorang bermodelkan dengan apa yang mereka terima dari ibu dan bapa atau pengasuh mereka. Ketahuilah impak parenting mu amat besar dan di luar jangkaan pemikiran mu.

BACA LAGI...

Sanggupkah anda melihat dunia ini semakin sengsara di sebabkan anak-anak yang membawa tenaga marah dari ibu bapa mereka dan kemudian dilepaskan pada anak-anak mereka dan seterusnya dan seterusnya?

Sanggupkah anda melihat anak-anak anda hidup di dalam dunia yang sengsara?

Memang anda merasakan apalah sangat kesannya parenting anda kepada dunia. Oh, jangan ragu dengan kesan. Kerana yang terkesan baik atau buruk  adalah anak-anak anda yang anda kasihi. Dan mereka pula akan berjalan di atas dunia ini memberi kesan kepada orang yang mereka jumpa.

Keibubapaan anda memang memberi kesan kepada dunia!

Parenting ini sebenarnya adalah di mana hidup sesorang itu bermula.

Ibu bapa adalah dunia pertama anak-anak. Hampir semua kita belajar mengenai dunia dan hidup dari ibu bapa kita atau mereka yang mengibubapakan kita.

“Hadis Rasulullah s.a.w juga ada mengatakan; Setiap anak dilahirkan dlm keadaan fitrah (Islam), maka kedua orang tuanyalah yg menjadikannya Yahudi, Nashrani atau Majusi.” (HR. al-Bukhari & Muslim)

Parenting sangat penting kerana ia membentuk dunia kita. Parenting anda juga penting walaupun anak anda seorang dua! Tetap ia akan memberi kesan kepada dunia kerana setiap manusia itu memang memberi kesan kepada dunia secara dekat mahu pun jauh.

Apa yang kita lihat hari ini adalah kesan dari parenting semalam! Kalau banyak baik, atau banyak buruk, sangat-sangat berpunca dari parenting semalam!

Bila kita melihat yang tidak baik, bukan bermaksud kita menyalahkan ibu bapa kita. Kemungkinan besar ibu bapa kita telah mendidik kita dengan baik.

Dalam masa yang sama jika dunia hari ini lebih kepada keburukan, maka apa yang telah terjadi adalah lebih ramai ibu bapa semalam yang tidak mendidik anak-anak mereka dengan bertanggung-jawabnya.

Kerana lebih ramai yang ambil sambil lewa akan parenting semasa itu. Hasilnya nilai yang wujud di dalam diri anak-anak mereka yang kemudiannya menjadi orang dewasa adalah nilai yang meruntuhkan dunia. Maka dunia yang kita lalui hari ini adalah hasilnya.

Jangan menyalahkan ibu bapa kita! Belajar dari mereka apa yang boleh kita pelajari. Kebaikan dan kesilapan mereka dan move forward dan betulkan jalan kita!

Anda boleh membawa perbezaan positif yang besar melalui parenting anda!

“Let’s raise children who won’t have to recover from their childhood.”

Pamela LeoConnection Parenting and Optimal Child Development

“Dunia hari ini dibentuk oleh keibubapaan semalam. Keibubapaan hari ini membentuk dunia akan datang. Keibubapaan anda membawa perbezaan ke dunia ini.”

Ibu Rose (Dr. Rozieta Shaary)Pengasas First Class Parents,
IKON Memperkasakan Ibu bapa Dan Keluarga

“Hadis Rasulullah s.a.w juga ada mengatakan; Setiap anak dilahirkan dlm keadaan fitrah (Islam),
maka kedua orang tuanyalah yg menjadikannya Yahudi, Nashrani atau Majusi.”
(HR. al-Bukhari & Muslim)

ANDA MEMBAWA IMPAK POSITIF YANG BESAR KE DUNIA INI MELALUI PARENTING ANDA JIKA ANDA MEMPUNYAI SIKAP, SKIL DAN ILMU YANG BETUL!

TANPA 3 PERKARA ITU, ANDA MUNGKIN BERNIAT BAIK TETAPI…

BESAR KEMUNGKINAN…
GAGAL!

Produk-produk Dalam Pakej First Class Parents

Senarai produk “Best-selling”

Buku ini memberi anda senjata ampuh untuk menangani isu-isu parenting hari ini. Anak akan mendapat kefahaman yang luas dan mendalam mengenai parenting. Lalu BIJAK bertindak dalam mendidik anak-anak.

Kelas Audio Parenting Bijak Pro Combo dalam bentuk mp3 ini memfokus kepada bagaimana untuk mendidik anak-anak dengan TENANG, BIJAK dan SABAR di Zaman VUCA yang mencabar ini. Ibu Rose mengajar sikap, skil dan ilmu yang penting untuk dimiliki.

NAK TAHU LAGI...

Ni kelas online ke?

Ya, ini kelas online dalam bentuk audio (dengar) mp3. Anda download link yang bakal diberi ke computer kemudian boleh upload ke telefon untuk dengar di mana-mana. Bila-bila masa. (Tak perlu hadir seminar. Jimat tenaga, jimat kos dan jimat masa)

Ini adalah sebuah PROGRAM MASTERI DIRI dalam bentuk Video mp4 yang menumpukan KEPERKASAAN DIRI ibu bapa agar dapat menjadi versi terbaik diri mereka. Supaya dapat membina sabar dalam diri bagi menangani cabaran parenting hari ini.

NAK TAHU LAGI...

Ni kelas online ke?

Ya, ini kelas online dalam bentuk Audio (lihat) mp4. Anda download link yang bakal diberi ke computer kemudian boleh upload ke telefon untuk tonton dan dengar di mana-mana. Bila-bila masa. (Tak perlu hadir seminar. Jimat tenaga, jimat kos dan jimat masa)

  • Pakej Silver
  • RM55 RM45
  • 1. Buku First Class Parents
  • 2. 14 Video First Class Parents
  • Pakej Gold
  • RM322 RM250
  • 1. Buku First Class Parents
  • 2. 14 Video First Class Parents
  • 3. Parenting Bijak Audio mp3
  • Pakej Diamond
  • RM680 RM290
  • 1. Buku First Class Parents
  • 2. 14 Video First Class Parents
  • 3. Parenting Bijak Audio Lessons mp3
  • 4. Love & Sabar Video lessons mp4

Rahsia di Sebalik First Class Parents

Sebenarnya di dalam sebuah ‘mimpi’, Ibu nampak dunia ini terbakar disebabkan kuatnya tenaga kebencian dan kemarahan di dalam dunia ini. Tenaga itu adalah akibat kemarahan yang tersebar dari ibu bapa kepada anak-anak mereka dan bila anak-anak itu menjadi ibu bapa mereka melontarkan kepada anak-anak mereka pula dan seterusnya. Sehingga dunia ini memjadi bebola api yang  membakar akibat kemarahan dan dendam yang kuat dari satu generasi kepada generasi seterusnya. Tak sanggup Ibu melihatnya. Sehingga Ibu bertanya; bagaimana untuk menghentikan semua ini.

Pada ketika itulah Ibu nampak dan rasa seperti angin yang mengandungi air berwarna keunguan. Sangat menyembuhkan angin basah itu. Angin istimewa itu lalu memadamkan api itu dan bagaikan terus faham, Ibu memahami, angin itu adalah keibubapaan yang cemerlang, Sabar dan penuh kasih sayang. Dunia yang terbakar itu kembali hidup dan cahaya merah jambu terpancar keluar dan terasa kuatnya tenaga kasih-sayang.

‘Semuanya naik dan runtuh dengan keibubapaan!’

Big why adalah untuk membantu seramai mungkin ibu bapa agar mereka tidak keliru dan supaya mereka berdaya, berupaya tinggi, bijak dan terpimpin untuk membesarkan anak-anak mereka agar anak-anak menjadi insan yang mulia dan tidaklah tersasar kerana salah didik lalu menjadi manusia yang menyakitkan keluarga dan masyarakat.

Anak-anak yang dibesar tanpa perlu pulih dari zaman kanak-kanak mereka ini akan menjadi insan yang berjaya dan berjasa dan membina dunia kasih sayang – A Love World!

FOKUS FIRST CLASS PARENTS ADALAH
PERTUMBUHAN SIHAT DAN SEIMBANG

4 DIMENSI DIRI

“Whole Being – 4 DIMENSIONS OF SELF”

Diri Fizikal

iaitu badan luar dan dalam. Bahagian diri kita yang terhad dan menjadi alat untuk kita bergerak dan berhubung dengan manusia lain di dunia ini. 

BACA LAGI...

iaitu badan luar dan dalam. Bahagian diri kita yang terhad dan menjadi alat untuk kita bergerak dan berhubung dengan manusia lain di dunia ini. Keperluan Diri Fizikal adalah untuk hidup. Dan ia bertumbuh sihat bila hidupnya dipenuhi dengan amalan yang soleh dan MENAMBAH NILAI kepada segala ciptaan Allah.

Diri Mental

iaitu bahagian Minda kita. Minda ada 3 komponen. ‘Consicous, Uncounsious and body’ . Ia adalah Domain pemikiran kita. Ia tidak terbatas seperti Diri Fizikal. 

BACA LAGI...

iaitu bahagian Minda kita. Minda ada 3 komponen. ‘Consicous, Uncounsious and body’ . Ia adalah Domain pemikiran kita. Ia tidak terbatas seperti Diri Fizikal. Keperluan Minda adalah untuk BERFIKIR dan BELAJAR. Dan ia akan bertumbuh dengan sihat bila ia memfokuskan pemikiran dan pembelajarannya untuk mengenal dan MENGESAKAN PENCIPTANYA.

Diri Emosional

iaitu bahagian Meta Hati (kalbu) kita. Ia adalah Domain Emosi kita.
Keperluan Diri Emosional ada untuk rasa dikasihi dan mengasihi. 

BACA LAGI...

iaitu bahagian Meta Hati (kalbu) kita. Ia adalah Domain Emosi kita. Keperluan Diri Emosional ada untuk rasa dikasihi dan mengasihi. Bila ini tidak dapat terjadi disebabkan blockage maka ia akan menimbulkan pelbagai masalah kepada empunya diri. Bila Meta Hati kita dipenuhi dengan kasih-sayang kerana Pencipta kita, maka sesaorang itu akan beroleh Big Why yang tinggi kualitinya dalam melaksanakan segala usahanya di atas muka bumi ini. Ia dinamakan Ultimate Passion.

Diri Spiritual

iaitu bahagian Spirit kita atau Rohani. Ini Domain Legasi Hidup – Hidup Berkhidmat – Living Beyond Self. Kata kunci di sini adalah menjalani hidup kerana mahu berkhidmat.

BACA LAGI...

iaitu bahagian Spirit kita atau Rohani. Ini Domain Legasi Hidup – Hidup Berkhidmat – Living Beyond Self. Kata kunci di sini adalah menjalani hidup kerana mahu berkhidmat.

Keperluan Diri Spiritual adalah untuk berbuat baik dan Berkhidmat kerana mahukan keredhaan Penciptanya. Hasilnya ia mencetuskan semangat juang yang tinggi. Melakukan sesuatu bukan hanya untuk dirinya tetapi untuk kemashlahatan umat sejagat – amal soleh, berpesan dengan kebenaran, berpesan dengan kesabaran untuk meninggalkan LEGASI CEMERLANG, BERJASA DAN BERBAKTI. Dan bila dibuat kerana Ilahi, maka segala usaha menjadi Amalan Soleh.

Apa kata pelanggan?

Koleksi testimonial para pembeli.

Buku First Class Parents

Ada satu perenggan dalam chapter Pendahuluan yang sangat menusuk hati saya, membuatkan saya sangat sebak sehingga berlinang air mata. Dari situ, ia membuatkan saya tidak dapat meletakkan buku dan meneruskan bacaan saya dengan jiwa yang berkobar-kobar dan tidak sabar untuk menghadam ilmu berharga yang ada di depan mata saya. Terlalu berharga setiap bait kata dalam buku ini dan membuatkan saya membacanya tanpa ada rasa bosan.

Pn Nadia MazlanPembeli buku First Class Parent

Alhamdulillah, Buku ini baru sahaja sampai di tangan Saya 5 min yang lalu setelah pagi td mendapat kod pengesanan daripada pos laju pagi td.🙃

Subhanallah, membaca Prakata sahaja terasa Ibu sedang menitipkan kata-kata di depan Saya. Malah Pendahuluan Ibu buat Saya mengalir air mata introspeksi diri 6 thn menjadi ibu kpd 2 anak syurga.

Dr WanUmi anak 2

Parenting Bijak Audio Lessons mp3

Alhamdulillah,PBP ini sangat membantu saya dalam mengendalikan anak saya yang kini berumur 10 bulan. Sebenarnya saya sudah mendengar audio ini sebelum umur anak mencapai umur 10 bulan. Sekarang, bila anak saya memasukkan benda ke dalam mulut, saya sudah tau dan faham apa yang seharusnya saya lakukan. Tindakan yang sewajarnya tanpa merosakkan IMEJ DIRI anak saya. Alhamdulillah, syukur sangat. Terima kasih Ibu Rose atas audio yang sangat bermanfaat dan membantu ibu muda seperti saya.

Puan AisyahKakitangan sektor swasta, anak 10 bulan

Dulu anak saya selalu tantrum dan mengamuk. Sekarang dah jauh sangat bezanya dah tak tantrum dan mengamuk lagi. Rupa-rupanya skill yang Ibu Rose kongsikan dalam audio parenting bijak pro dah banyak mengubah keadaan kami. Anak-anak lebih mudah mendengar kata dan boleh dengar atau ikuti apa yang kita pinta darinya. Skil ‘eye contact’, sentuhan dan belaian emosi memang sangat membantu.

Puan Anis WahidatiKakitangan kerajaan, anak 2 orang 7 tahun dan 3 tahun.

Love & Sabar Video Lessons mp4

Perubahan paling besar ialah saya lebih memaafkan orang. saya boleh imagine the person asking forgiveness and i forgive them.. and that gives a lot of space inside that calms me down and I have learn to also forgive myself.

other than that, saya belajar quality control sebelum “termarah” anak. this really helps insyaAllah. bnyk lg yg sy belajar, mudahmudahan saya terus istiqamah. ilmu tak bermakna tanpa amal. mohon doa ibu.

Puan Fawazir Usahawanita –Owner/Cake Artist at Fawie’s : bake-a-wii

Achievements to me – (i)when my youngest girl calls everyone ‘sayang’ ….(ii) when the first girl, every night, without fail says ‘i luv u’ and apologise for her wrong doing (bukan ada pun !!) …(iii) when the only son managed to handle his friend’s remarks (skin colour – sadly!!!) in an amicable manner…….thanks to you, Ibu for creating this group… I wouldn’t have achieve the above if not for all your efforts, guidance and kindness …maka perubahan yang ketara is that I changed and these are reflected on the kids….just like the saying, change yourself first before you try changing others

Shakirah ShahabudinPengamal Love N Sabar (Attain Higher Patience)

PAKEJ FCP INI SESUAI UNTUK SIAPA?

Siapa yang sepatutnya memiliki Koleksi FIrst Class Parent?

Ibu bapa beranak kecil
yang mahu keadaan lebih terurus.

Ibu bapa beranak remaja dan dewasa
yang mahu pertalian rapat mereka berpanjangan.

Para datuk dan nenek
yang mahu cucu berakhlak mulia.

Para
guru

yang komited mendidik anak-anak muridnya.

Para
pensyarah

yang percaya kepada potensi besar anak didiknya.

Para pelajar Early Child Development and Child Psychology
yang faham kesan besar childhood seseorang.

Pengusaha Nursery dan Taman Asuhan dan Tadika
yang komited mendidik jiwa anak-anak asuhannya.

Industri Pendidikan dan Pembangunan Kanak-kanak
yang faham kanak-kanak hari ini adalah pemimpin masa akan datang.

Pengantin
Baru

yang mahu membina keluarga bahagia hingga ke
Jannah.

Semua yang bekerja berkaitan dengan kanak-kanak
dan mahu yang terbaik untuk
mereka.

  • Pakej Silver
  • RM55 RM45
  • 1. Buku First Class Parents
  • 2. 14 Video First Class Parents
  • Pakej Gold
  • RM322 RM250
  • 1. Buku First Class Parents
  • 2. 14 Video First Class Parents
  • 3. Parenting Bijak Audio mp3
  • Pakej Diamond
  • RM680 RM290
  • 1. Buku First Class Parents
  • 2. 14 Video First Class Parents
  • 3. Parenting Bijak Audio Lessons mp3
  • 4. Love & Sabar Video lessons mp4

Siapa Ibu Rose?

Profil Ibu Rose

Ibu Rose adalah Family & Love Guru, IKON Memperkasakan Ibu bapa Dan Keluarga serta Selebriti Trainer dan Coach yang berusaha gigih untuk meramaikan ‘First Class Parents’ yang menjadi pemangkin kewujudan ‘A Love World’. Sebuah dunia yang sejahtera untuk anak-anak membesar dengan penuh ketenangan lalu menjadi versi terhebat diri mereka. Dan kemudiannya meneruskan Legasi Cemerlang ibu bapa mereka.

BACA LAGI...

Beliau telah berkecimpung di dalam bidang Pembangunan Modal Insan dan pendidikan melebihi 29 tahun. Hari ini dengan gigihnya beliau berjuang untuk meramaikan First Class Parents. Agar dunia menjadi lebih aman, indah bila ramai ibu bapa bijak sabar dan penuh kasih sayang mendidik anak-anak. Beliau yakin, anak-anak yang dididik dengan cara yang betul akan menjadi insan mulia yang berjaya dan berjasa dan mengindahkan dunia ini dengan tenaga dan kebaikan aktiviti mereka.

Ibu Rose atau Dr. Rozieta Shaary ini mempunyai pengalaman yang luas mendidik ribuan peserta daripada pelbagai peringkat umur dan latar belakang. Beliau memulakan penjelajahan beliau dalam Pembangunan Modal Insan ini dengan mengendalikan program-program pelajar. Dari situ bersama suaminya beliau mengembangkan sayap menjadi ‘Corperate Trainer’ dan membantu puluhan syarikat dan organisasi meningkatkan prestasi pekerja mereka.

Ini telah menjadikan beliau seorang penceramah dan jurulatih yang sangat berpengalaman dan bijak. Ditambah pula dengan kemahiran beliau menggunakan teknologi terkini di dalam komunikasi berkesan seperti Accelerated Learning, Subliminal Dynamic, Neuro-Linguistic programming, Sains Minda dan Sains Tenaga menjadikan program-program kendalian beliau ceria, amat berkesan, dinamik dan kaya ilmu.

Diantara organisasi-organisasi itu tersebut PERODUA, PROTON, ARB, ESSO, SHELL SIME-DARBY,PUSPAKOM,SIME SEMCORP ,PETRONAS, TELEKOM BERNAS, JABATAN PEMBANGUNAN WANITA dan banyak lagi. 

Setelah lama di dalam latihan korperat, Dr. Rozieta menyedari bahawa untuk dunia menjadi lebih baik, ibu bapa perlu mendidik anak-anak dengan bijak dan sabar. Beliau menyedari bahawa, kesan keibubapaan kepada sesaorang individu itu amat mempengaruhi diri sesaorang individu itu.

Oleh itu sejak tahun 2011, Dr. Rozieta mengambil gelaran Ibu Rose dan seterusnya memperjuangkan Loving & Firm Parenting iaitu corak parenting yang membantu membentuk dan memerdekakan kehebatan di dalam diri anak-anak lalu membentuk generasi yang pengasih, berjasa dan komited kepada pembangunan positif dunia.

Menyedari usaha ini adalah sangat penting, Ibu Rose telah memulakan beberapa usaha kecil sepeti menulis buku-buku, mewujudkan produk dan alat bantu untuk ibu bapa, seminar besar dan kecil, coaching dan banyak lagi dan semua itu berdasarkan Quranic Science Self-Actualization Psychology.

Ibu Rose (Dr. Rozieta) mempunyai Ph.D di dalam Kajian dan Pembangunan Sosial serta merupakan Trainer NS-NLP Bertauliah. Beliau bukan sahaja seorang jurulatih yang dinamik dan berdaya tinggi tetapi juga berpengalaman serta mempunyai ilmu yang luas di dalam bidang ini. Oleh itu beliau sering muncul di ruangan temubual samada di media cetak mahupun media elektronik. Di antara mereka ialah, Berita Harian, Pa & Ma, Mingguan Wanita, dan beberapa lagi. Program-program TV dan radio, seperti Selamat pagi Malaysia, Selamat Pagi Malaysia, Hello On Two, Malaysia Hari Ini, Wanita Hari ini, Malaysia Hari Ini, ASTRO, Suri, Radio IKIM, dan beberapa lagi.

Pendekatan unik beliau serta mesej yang dikongsikan membolehkan beliau memberi impak yang besar kepada golongan korporat, ibu bapa, para pelajar dan juga pelbagai golongan yang lain, baik di dalam kursus, seminar mahupun penulisan beliau. Penulis buku ‘ A Love World’ dan ‘Aku Layak Berjaya’ ini berpegang dengan prinsip bahawa ‘Kasih adalah Pendorong Terkuat’ dan ini menjadi pendorong utama beliau mengajak setiap insan untuk mengatakan, ‘Saya Membawa Perbezaan Ke Dunia Ini’. Dengan mesej kasih yang beliau sebarkan melalui penulisan dan ceramah beliau membawa beliau ke pentas dunia.

Buku A Love World penulisan beliau kini berada di pasaran dunia. Dan dengan buku terbaru beliau “Tersemat Di Hati FIRST CLASS PARENTS Anak ku Kau Layak Berjaya”, Ibu Rose sekarang ini giat memperjuangkan loving & Firm Parenting melalui ‘First Class Parents Movement’ yang telah beliau mulakan baru-baru ini.

CUSTOMER HAPPINESS MANAGEMENT TEAM

Anda dilindungi menerusi jaminan puas hati 30 hari

Alhamdulillah, pujian bagiNya. Kami telah diizinkan untuk memastikan pakej-pakej First Class Parents ini berkualiti tinggi.

Oleh itu untuk memastikan anda tidak risau samada berkesan atau tidak, maka kami memberi JAMINAN 30 hari (bermula tarikh menerima produk), pulangan wang jika didapati setelah mengikuti sepenuhnya pakej yang anda perolehi, tiada langsung ilmu yang dipelajari dan anda mendapati anda tidak mendapat sedikit pun manafaat, maka tulis sahaja kepada kami di iburoseservice@gmail.com untuk pulangan 100% pelaburan anda setelah anda memulangkan kembali produk itu kepada kami.

Semoga Allah senantiasa menjaga kita supaya senantiasa berada di jalan yang lurus.

Ada soalan? Perlukan bantuan?

Telefon atau whatsapp kami di talian 017-6802364 (En. Anwar) atau 0107669255 (Aman)
sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan.